reparerede historier i bøger der skulle smides ud.

Historiereparatoriet - Red historierne i bibliotekets kasserede bøger

I Historiereparatoriet reparerer deltagerne de biblioteks-bøger der ellers bare skulle smides ud. Eller rettere, de reparerer historierne - det kan være at noget af historien mangler, eller måske har bogen slet ikke en historie, måske er den bare fuld af opskrifter?

Børnene vælger en, eller flere af bibliotekets kasserede bøger, derefter hjælper vi dem med at dekonstruere bogen og reparere historierne med lim, kollager af stumper og stykker fra andre bøger, tegninger, ord og sakse.

Ved at klippe og klistre laver vi cut-up historier ligesom David Bowie og William Burroughs gjorde det. Vi laver kimære-lignende mash-ups ved at genbruge bøger om strikning og blande dem med bøger om atom-energi, vi up-cycler de kedeligste kogebøger til eventyr på planeter lavet af selleri. Vi sætter Batman på landsholdet.

Hvis man ikke lige kan finde et plot eller vælge en slutning, kan man få hjælp af en række sære dingenoter, mono-myte-mekanismer, plot-automater og mini-spil.

Alder: Fra 8 år og op
Format: Drop-in
Pris: 8.000,- + en stak af bibliotekets kasserede bøger for tre timer
Eksklusiv moms og transportudgifter

Hvis en hel historie er for meget at gabe over og du hellere vil fokusere på billeder, end på både ord og billeder, har vi også kollageudfordringen.

Hvis du vil høre mere om Historiereparatoriet, så send os en mail eller ring på 2674 0242