Stedsspecifik spøgelseshistorie ved Saint Paul's Cathedral.

A New Haunt
– Et teatralsk Halloween-event, udviklet for The House of Fairy Tales

I 2009-2011 arbejdede vi tæt sammen med Gavin Turk og Deborah Harris' initiativ The House of Fairy Tales. Vi rejste med deres omrejsende kunstcirkus i 2010, og vi udviklede flere koncepter til deres events og arrangementer.

En af vores vigtigste arbejdsmetoder går ud på aktivt at tvivle på briefet. Vi gør det ikke, fordi vi mener, at kunden tager fejl, men fordi vi, som udefrakommende kunstnere med vores erfaring, kan bidrage med en ny vinkel.

I A New Haunt vendte vi en halloween-skattejagt om, og gjorde børnene til det uhyggelige.

Så da House of Fairy Tales spurgte, om vi kunne udvikle en halloween-skattejagt til åbningen af et helt nybygget, stort shoppingcenter ved Saint Paul's Cathedral, inde midt i London, foreslog vi at vende oplevelsen om, sådan at børnene blev det uhyggelige i stedet for dem, der skulle skræmmes.

Vi iscenesatte området ved at lave en rammehistorie for eventet: Alle de gamle huse havde været hjemsøgt i hundredevis af år, men den nye bygning havde ingen fortid og derfor ingen spøgelser. Børnene var blevet bedt om at komme udklædt, og de blev ledt ind i Spøgelseskontoret, hvor de kunne begynde deres proces med at opnå en tilladelse til at hjemsøge indkøbscentret.

Vi konceptudviklede en historiefortællende, immersiv, teatralsk oplevelse sammen The House of Fairy Tales.

Området vrimlede med underlige ånder og udfordringer. Ved hvert sted fik de håbefulde gespenster udfyldt et punkt på deres ansøgningsformular.

Nogle af stederne var bemandet af skuespillere med erfaring fra teatret, andre var bemandet af oplæsere, der teatralsk læste opgaven/udfordringen op, og andre gange mødte de et skilt, som de selv måtte læse.

scenekunst, immersiv og fordybende historiefortælling.

En hemmelig klub udviklede historien, spilmekanikken og designede alle formularer og udfordringer. Helen Chapman stod for projektstyring, og Anne-Charlotte Mornington stod for art direction og regi - begge var helt fantastiske at arbejde sammen med.

Den teatralske, stedspecifikke hændelse ved Saint Paul's Cathedral fik navnet A New Haunt og var en god blanding af scenekunst, immersiv og fordybende historiefortælling, leg og en lille smule læselyst.

A New Haunt var inspireret af sværd og trolddom - Fighting Fantasy

Det var et ambitiøst projekt og det var en fornøjelse at kunne udvikle en kort, koncentreret oplevelse der tog legen lige så seriøst som vi gør. Vi er altid interesseret i at udvikle nye, større arrangementer, men vi kan også hjælpe med at udvikle indhold eller give nye vinkler til dit arrangement.

Send os en mail eller ring på 2674 0242, hvis vi skal tale mere om at udvikle, twiste, inspirere eller iscenesætte oplevelser.Nogle af de talentfulde og dygtige skuespillere der hjemsøgte London til vores allehelgens-oplevelse.