Facebook Instagram Twitter

Vi er en hemmelig klub. Vi leger.

En hemmelig klub blev grundlagt af Annabelle og Kenn i London i 2009, men siden 2011 holder vi til i Danmark.
Vi leger med ALT hvad vi kan komme til og vi betragter legen som en kunstform.

Billede af to mennesker i kedeldragter står foran en gammel garageport i træ. I hænderne holder de store værktøjer lavet af træ. Værkstøjer er til at arbejde i sne med. Den ene holder en spade og en slags bor, den anden holder to save. De er dem der startede en hemmelig klub.

Ofte laver vi lege, oplevelser eller workshops hvor publikum bliver til deltagere, hvis de har lyst. I Den Ornamentalistiske Tattoo-Salon får man for eksempel sin indre skønhed tatoveret udenpå kroppen.
I en anden leg om minder, souvenirs og slægtshistorier lader man sig fotografere som en forlængst glemt slægtning, som mangler i familiealbumet.
Mange af disse lege er pakket og klare til at blive leget - så hvis du har et museum, bibliotek, eller et andet sted eller tidspunkt der har brug for mere leg, kan vi være der ret hurtigt.
Vi har lavet en oversigt over dem her.

Billede af tre børn der stikker armene frem. Deres arme er fulde af tatoveringer lavet med stempler.

Andre lege kræver mere forberedelse, nye tanker og mere arbejde. Enten når vi udvikler legen specifikt til stedet eller lejligheden, som når vi opfinder nye ritualer til en bronzealdergravhøj på Djurs. Andre kræver en snak om størrelse, sted og tid. For eksempel bygger vi nogle gange enorme papir-luftkasteller sammen med deltagerne og fylder dem med drømme, håb og ønsker. Det kan du læse lidt mere om her. Husk at være nysgerrig, for der er gemt flere billeder end man tror på den side.

Billede taget fra et tag ned i en vild have, fuld af brædder, gamle møbler og alt muligt skrammel. I midten står en rusten brændeovn og varmer de mennesker der står ved den. Flere af dem bærer brædder som de skal bygge noget af. Haven er fugtig, for det er efterår.

I 2019 lavede vi den psykogeografiske byggelegeplads Vildskaben som vi håber på at kunne genåbne snart, men den kræver et samarbejde med en kommunes afdelinger for både kultur og affald. Læs mere om den her. Andre gange leger vi uden at være til stede.
Vi har blandt andet lavet verdens første legeplads til indadvendt leg og til Hovedbiblioteket i Aarhus, har vi bygget en låne-hjerne man kan kravle ind i og låne tanker og idéer. Det kan du alt sammen læse mere om her, hvor du også kan lære lidt om nogle af de legende tryksager vi har lavet.

På billedet står Annabelle fra en hemmelig klub og holder en stor pølse af stof på plads. pølsen er en del af en ca. 2 meter bred hjerne. Pølserne er tunge og bløde. på væggen bag hjernen hænger en masse indrammede medaljer og billeder.

Nogle gange taler vi om alt det her leg og hvorfor det er vigtigt, uden at virke vigtigt, om forskellen på udadvendt og indadvendt leg, om hvordan en psykogeografisk byggelegeplads virker, hvorfor det er godt at ødelægge bøger og hvordan leg kan være en kunstform.
Hvis du gerne vil have at vi gør dét til din flok af tilhørere, eller har noget andet du gerne vil tale med os om, så kontakt os.


Billedet består af to billeder, på det første står en gammeldags fotograf med høj hat og banditmaske og gør et gammeldags kamera klart. På det andet kan man se et billede taget med det gammeldags kamera.

Frivillige hjælpere søges!

Vi er altid interesserede i at høre fra folk som har lyst til at spille en aktiv rolle i en hemmelig klub. For tiden holder vi til i Aarhus, Danmark, men vi leger i hele landet og noget af udlandet. Du behøver ikke at være en kunstner eller designer for at kunne hjælpe os ved vores begivenheder, du skal bare kunne lide at lege (og klæde dig ud).

Find os:

email os
Twitter
Instagram
Facebook
tlf. 2674 0242

Send os et brev:
En hemmelig klub
Ingerslevs Boulevard 4, st. th
8000 Aarhus C

Eller besøg os:
Valdemarsgade 1F
8000 Aarhus C

Modtag højst hemmelige nyheder:Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Facebook Share in an email